Βλέποντας κοντά, η ανατομία μιας δαγκώματος κουνουπιών είναι τρομακτική.

- Aug 10, 2018-

Βλέποντας κοντά, η ανατομία μιας δαγκώματος κουνουπιών είναι τρομακτική. Το πιο επικίνδυνο ζώο στον κόσμο χρησιμοποιεί έξι στόμια που μοιάζουν με βελόνες για να τα δουν στο δέρμα μας, να χτυπήσουν ένα αιμοφόρο αγγείο και μερικές φορές να αφήσουν ένα επικίνδυνο χάρισμα αποκομιδής.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το στόμα του κουνουπιού, που ονομάζεται proboscis, δεν είναι μόνο ένα μικροσκοπικό δόρυ. Πρόκειται για ένα εξελιγμένο σύστημα λεπτών βελόνων, το καθένα από τα οποία διαπερνά το δέρμα, εντοπίζει αιμοφόρα αγγεία και διευκολύνει τα κουνούπια να απορροφούν το αίμα από αυτά.


timg (2).jpg

 

Τα αρσενικά κουνούπια δεν μας δαγκώνουν, αλλά όταν ένα θηλυκό κουνούπι τρυπάει το δέρμα, ένα εύκαμπτο χειρουργικό μανδύα που ονομάζεται labium περιστρέφεται και μένει έξω καθώς ωθεί σε έξι βελόνα μέρη που οι επιστήμονες αναφέρονται ως στυλ.


timg (4).jpg

 

Δύο από αυτές τις βελόνες, που ονομάζονται γάνωλλοι, έχουν μικροσκοπικά δόντια. Το κουνούπι τους χρησιμοποιεί για να δει μέσα από το δέρμα. Είναι τόσο αιχμηρά που μόλις αισθάνεστε το κουνούπι που σας δαγκώνει.timg (5).jpg


"Είναι σαν τα τρυπάνια", δήλωσε ο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Davis, βιοχημικός Walter Leal.

Μια άλλη σειρά βελονών, οι γωνίες, συγκρατούν τους ιστούς, ενώ το κουνουπιού λειτουργεί.

Στη συνέχεια, οι αιχμηρές βελόνες με αιχμηρές άκρες κάτω από το δέρμα, διαπερνώντας ένα δοχείο και απορροφώντας αίμα από αυτό.timg (1).jpg

Η έκτη βελόνα - που ονομάζεται το σάλιο drools hypopharynx - drools μέσα σε μας, και παράγει χημικά που κρατούν το αίμα μας ρέει. Το σάλιο των κουνουπιών κάνει τα αιμοφόρα αγγεία μας να διαστέλλονται, να παρεμποδίζουν την ανοσολογική απόκριση και να λιπαίνουν το προβοσκίδα. Μας προκαλεί να αναπτύξουμε φαγούρα και χρησιμεύει ως αγωγός για επικίνδυνους ιούς και παράσιτα.

 

Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πηνίο Mosquito Plant Fiber για να σκοτώσουμε τα κουνούπια.


 


Ο καπνός του πηνίου των κλωστικών ινών που εκπέμπεται μετά την ανάφλεξη του φαρμάκου μπορεί να εκδιώξει τα κουνούπια ή να πνίξει τα κουνούπια. Το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό του είναι εύκολο να χωριστεί. Δεν είναι εύκολο να σπάσει. Esbiothrin 0,2% ενεργά συστατικά, μη ερεθιστικά, αποτελεσματικά απωθητικά εντόμων.

 

Παρακαλούμε προσέξτε τις γνώσεις μας. Ενημέρωση!!!

 

Guangzhou Topone Chemical Co, Ltd